Καινοτομια

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΑΣ

Το ParaMana Puppet Theatre είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός που εισάγει στην Ελλάδα μια νέα, καινοτόμα πρόταση για το θέατρο της κούκλας και τις εικαστικές τέχνες. Από το 2006 ανεβάζει πρωτότυπες, ολοκληρωμένες παραγωγές για παιδιά και ενήλικες σε σχολεία και θέατρα ανά την Ελλάδα. Tα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με τόσο με γνωστούς χώρους Τέχνης, όσο και με ιδιωτικές εταιρείες, Δήμους και δημόσιους φορείς. Η λεκτική επένδυση των έργων είναι αποκλειστικά ζωντανή με δυνατότητα απόδοσης σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά).

ΟΙ ΠΡΟΤΥΠΕΣ & ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ParaMana

Οι παραγωγές του ParaMana Puppet Theatre είναι μοναδικές στο είδος τους, με τρόπο που εντυπωσιάζει. Ξεφεύγοντας από την αισθητική και την τεχνοτροπία του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών όπως το γνωρίζουμε, η ομάδα του ParaMana αντλεί έμπνευση και τεχνικές από σύγχρονες, μεταξύ των οποίων το πειραματικό θέατρο σκιάς, η τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς, το θέατρο αντικειμένων, το σωματικό θέατρο και ο μικροσκοπικός κινηματογράφος, ενώ και χρησιμοποιεί εικαστικά εργαλεία όπως  αυτοσχέδιοι μηχανισμοί και κατασκευές προβολής, readymade projectors (slide projectors, film projectors), αυτοσχέδιους φωτισμούς, μικροκάμερες και τεχνικές video art.  Κάθε τεχνοτροπία και τεχνική επιλέγεται ώστε να δένει οργανικά και να αναδεικνύει τη θεματική του εκάστοτε έργου. Όλες οι κατασκευές είναι μοναδικές και δημιουργούνται αποκλειστικά στο εργαστήριο του ParaMana.

Όλα τα έργα ParaMana επενδύονται με original μουσική, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ηχοτοπίο». Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα μεγαλύτερο πλαίσιο Αφήγησης που ανακινά  λεπτά συναισθήματα και αγγίζει το υποσυνείδητο. Αρμονίες από βασικά όργανα, όπως το πιάνο, το ακορντεόν, ή τα πνευστά «δένουν» με ήχους από ήχο-γεννήτριες, synthesizers και waterphones για να συνοδεύσουν και να αναδείξουν τη λεκτική αφήγηση.

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά των παραγωγών ParaMana

  • Γιγάντιες σκιές
  • Χρήση μικροκάμερας
  • Θέατρο αντικειμένων
  • Ζωντανός ηλεκτρονικός ήχος
  • Ηχοτόπια & πρωτότυπη μουσική
  • Τρισδιάστατες απεικονίσεις στο χώρο
  • Δυναμικοί φωτισμοί με χρήση βιντεοπροβολών
  • Live Προβολές υψηλής ανάλυσης Full-HD και 4Κ
  • Σωματικό θέατρο, χρήση εκφραστικής και ουδέτερης μάσκας
  • Τρισδιάστατες προβολές σχεδίων και ψηφιακά επεξεργασμένων πινάκων ζωγραφικής σε κίνηση (video painting & video mapping)

Κούκλες σε διάφορα μεγέθη, από μικροσκοπικές έως φυσικού μεγέθους

Share:
design by webomilia