Σεπτεμβρης ενας μηνας πλουσιος, γονιμος και παραγωγικος!

Σταφύλια, καρύδια, αμύγδαλα, κράνια, βατόμουρα, φραγκόσυκα…

Όπως η φύση γεννάει τον Σεπτέμβρη έτσι και εμείς στο ParaMana τον Σεπτέμβρη δημιουργούμε και παράγουμε: νέες συνεργασίες και έργα, ανανέωση των παραγωγών μας, αλλά και προγραμματισμό της θεατρικής σεζόν, παραστάσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς και Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το ParaMana:

Το ParaMana Puppet Theatre είναι ένα σύγχρονο, πειραματικό κουκλοθέατρο, που ξεφεύγει από την αισθητική και την τεχνοτροπία του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών όπως το γνωρίζουμε. Το ParaMana αντλεί έμπνευση και τεχνικές από σύγχρονες μεθόδους όπως το πειραματικό θέατρο σκιάς, η τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς, το θέατρο αντικειμένων, το σωματικό θέατρο και ο μικροσκοπικός κινηματογράφος. Χρησιμοποιεί εικαστικά εργαλεία όπως αυτοσχέδιοι μηχανισμοί και κατασκευές προβολής, ready-made projectors (slide projectors, film projectors), αυτοσχέδιους φωτισμούς ή επαγγελματικούς φακούς χειρός. Τεχνικές του γιαπωνέζικου θεάτρου σκιάς δίνουν ονειρικό τόνο, κούκλες φυσικού μεγέθους εντυπωσιάζουν, μικροσκοπικές φιγούρες τραβούν την προσοχή, κι όλα αυτά καθώς η αίθουσα πλημμυρίζει από τρισδιάτατες απεικονίσεις. Η πρότυπη μουσική επένδυση «δένει» λέξεις και συναισθήματα, ενώ τα έργα συνοδεύονται αποκλειστικά από ζωντανή αφήγηση. Με το πέρας της παράστασης, οι μαθητές ξεναγούνται στον κόσμο πίσω απ΄το πανί και εντρυφούν στις λεπτές έννοιες του έργου.

Το ParaMana καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια & Λύκεια σε όλη την Ελλάδα, με τα έργα “ΘΗΣΕΑΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” και “ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ”. Ενώ στις αρχές του 2017 θα παρουσιάσουμε την καινούρια μας παραγωγή για ενήλικο κοινό “HIKARU”.

Γιατί να επιλέξετε το ParaMana:

Τα έργα του ParaMana Puppet Theatre συμπληρώνουν ιδανικά τις προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων.

Επιλέγοντας το ParaMana:

  • Οι μαθητές σας θα γνωρίσουν ένα είδος κουκλοθέατρου όπως δεν το έχουν ξαναδεί
  • Θα συνεργαστείτε με μια άκρως επαγγελματική ομάδα, η οποία αναλαμβάνει να μεταμορφώσει το χώρο σας -χωρίς επιβάρυνση- σε πραγματική θεατρική σκηνή για θέατρο σκιάς
  • Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την παράσταση στο Θησείο, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
  • Ξενόγλωσσα σχολεία έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης, καθώς οι παραστάσεις γίνονται και σε Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον απο τους εκπροσώπους μας στα γραφεία επικοινωνίας του ParaMana Puppet Theatre ώστε να σας κατατοπίσουν σχετικά με το έργο, τις λεπτομέρειες της παραγωγής και τους τρόπους συνεργασίας.

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά!

εκ μέρους όλης της ομάδας του ParaMana
Αναστασία Παράβα
Καλλιτεχνική Δ/ντρια ParaMana Puppet Theatre

Share:

Leave a Reply

design by webomilia