Φιλοσοφια

που ενωνει για την τεχνη

Το ParaMana είναι ένας πόλος έλξης καλλιτεχνών από διαφορετικά περιβάλλοντα όπου αναμειγνύουν και παντρεύουν τις τέχνες τους, ανταλλάσουν ιδέες, εμπειρίες και εικόνες. Ανάλογα με την παραγωγή οι συνεργασίες εμπλουτίζονται με νέους μουσικούς, καλλιτέχνες και τεχνικούς.

Μέσα από τις τέχνες η ομάδα ParaMana εκφράζει σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματά  γύρω από τον άνθρωπο, την φύση και τον σύγχρονο πολιτισμό. Μοιράζεται τους προβληματισμούς που προκύπτουν δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα πιο αέρινη, άυλη και διαχρονική.  Η ποικιλία των εικαστικών τεχνών και των τεχνοτροπιών που χρησιμοποιεί το ParaMana έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: διαθέτουν μια δυναμική που συνάδει με κάτι ιεροτελεστικό, κάτι παγανιστικό.. ξυπνάνε πρωτόγονες μνήμες που είναι χαραγμένες βαθιά στο DNA μας.

Χρησιμοποιώντας ως μέσο τις καινοτόμες αυτές μεθόδους, που ονομάζουμε σύγχρονο κουκλοθέατρο, το ParaMana στοχεύει στην ανύψωση της ψυχής και στην καθαρότητα του πνεύματος. Δημιουργεί μια επέκταση κι ένα άνοιγμα επικοινωνίας και συνδιαλλαγής , έναν επαναπροσδιορισμό, μια ολική επανεκκίνηση με στόχο την διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της συνείδησης, της ουσιαστικής ελευθερίας του ατόμου, της αρμονίας και της υπεύθυνης και ειρηνικής συνύπαρξης των όλων των ανθρώπων.

Share:
design by webomilia